Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies

Szczegóły znajdziesz w Regulaminie.

trzy tomy opowieści z narmi mają razem 650 stron . tom drugi ma 75...

Autor: gosik776, 2011-03-15 19:19:35
Dodaj do:
trzy tomy opowieści z narmi mają razem 650 stron . tom drugi ma 75 stron więcej od pierwszego a tom trzeci 25 stron mniej od drugiego.
a)oblicz ile stron ma każdy z tomów.
b)oblicz ile czasu potrzebuje adam na przeczytanie każdego z tych trzech tomów jeżeli w ciągu godziny czyta 25 stron tekstu.

dziękuje za zzrobienie zadania

Rozwiązania (2)

Autor: emi8282
96
dodano: 2013-05-11 09:31:15
x-tom I
x+x+75+x+75-25=650
3x=650-75-75+25
3x=525
x=175
Itom -175
IItom - 175+75=250
IIItom - 250-25=225
175+250+225=650

Itom - 175/25=7h
IItom - 250/25=10h
IIItom - 225/25=9h
Autor: maniecka12
7
dodano: 2013-05-11 11:40:14
o lol człowieku do której ty klasy chodzisz ?
Dodaj rozwiązanie
AEGEE - Logo
...

Twoja przeglądarka
blokuje reklamy


Drogi użytkowniku,
Dziękujemy Ci że nadal nas odwiedzasz. Prosimy, odblokuj wyświetlanie reklam w naszym serwisie. Dzięki odblokowaniu adblocka jesteśmy w stanie nadal funkcjonować i pomagać naszej społeczności.

Dzięki za wsparcie!

To okno zostanie zakmięte za 10 sek