Serwis internetowy, z którego korzystasz, używa plików cookies. Są to pliki instalowane w urządzeniach końcowych osób korzystających z serwisu, w celu administrowania serwisem, poprawy jakości świadczonych usług w tym dostosowania treści serwisu do preferencji użytkownika, utrzymania sesji użytkownika oraz dla celów statystycznych i targetowania behawioralnego reklamy (dostosowania treści reklamy do Twoich indywidualnych potrzeb). Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies

Szczegóły znajdziesz w Regulaminie.

Kasia miala 350zł .Pierwszego dnia wydała 2/5 kwoty,drugiego dnia...

Autor: Pepe125, 2011-03-09 18:39:08
Dodaj do:
Kasia miala 350zł .Pierwszego dnia wydała 2/5 kwoty,drugiego dnia 1/7 tego ,co jej zostało a za reszte kupiła buty.Ile kosztowały buty???

Rozwiązania (4)

Autor: Kacyper5
3
dodano: 2011-03-09 19:38:26
Wydała na Buty 180 zł

Uzasadnienie:
1 Dzień

(350*2)/5=700/5=140 zł
350 - 140 = 210 zł
Autor: Kacyper5
3
dodano: 2011-03-09 19:39:21
2 Dzien

(210*1)/7=210/7=30
210-30= 180
Autor: kuba81
7
dodano: 2011-03-09 20:56:03
350:5=70
2x70=140
140:7=20
140-20=120
odp:120zł
Autor: naila9
5
dodano: 2011-03-12 16:35:50
Wydała na Buty 180 zł

Uzasadnienie:
1 Dzień

(350*2)/5=700/5=140 zł
350 - 140 = 210 zł

2 Dzien

(210*1)/7=210/7=30
210-30= 180

350:5=70
2x70=140
140:7=20
140-20=120
odp:120zł
Dodaj rozwiązanie
AEGEE - Logo
...

Twoja przeglądarka
blokuje reklamy


Drogi użytkowniku,
Dziękujemy Ci że nadal nas odwiedzasz. Prosimy, odblokuj wyświetlanie reklam w naszym serwisie. Dzięki odblokowaniu adblocka jesteśmy w stanie nadal funkcjonować i pomagać naszej społeczności.

Dzięki za wsparcie!

To okno zostanie zakmięte za 10 sek