Używamy technologii takich jak pliki cookie do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Robimy to, aby poprawić jakość przeglądania i wyświetlać spersonalizowane reklamy. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak zgody lub wycofanie zgody może negatywnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje. Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies

Szczegóły znajdziesz w Regulaminie.

Pomocy: Weź: 2/3 funta przesianej mąki 1/4 funta cukru 2/5...

Autor: lola555, 2013-01-29 18:05:20
Dodaj do:
Pomocy:
Weź:
2/3 funta przesianej mąki
1/4 funta cukru
2/5 funta wiejskiego masła
cały funt masy orzechowej
4/9 funta najlepszych konfitur
3 żółtka, ale nie mniej niż 1/20 funta

a) W starej książce kucharskiej znalazłem przepis na placek z masą orzechową. Ile funtów warzą wszystkie produkty potrzebne do przygotowania tego placka?
b) Jeden funt to ok. 400g. Czego potrzeba więcej : mąki czy cukru? O ile dekagramów więcej?
c) Ile kilogramów ważą wszystkie potrzebne produkty?

Proszę o pomoc:)

Rozwiązania (0)

Dodaj rozwiązanie
AEGEE - Logo
...