Używamy technologii takich jak pliki cookie do przechowywania i/lub uzyskiwania dostępu do informacji o urządzeniu. Robimy to, aby poprawić jakość przeglądania i wyświetlać spersonalizowane reklamy. Zgoda na te technologie pozwoli nam przetwarzać dane, takie jak zachowanie podczas przeglądania lub unikalne identyfikatory na tej stronie. Brak zgody lub wycofanie zgody może negatywnie wpłynąć na niektóre cechy i funkcje. Informujemy, że istnieje możliwość określenia przez użytkownika serwisu warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu do informacji zawartych w plikach cookies za pomocą ustawień przeglądarki lub konfiguracji usługi. Szczegółowe informacje na ten temat dostępne są u producenta przeglądarki, u dostawcy usługi dostępu do Internetu oraz w Polityce prywatności plików cookies

Szczegóły znajdziesz w Regulaminie.

Dostałem na zadanie z niemieckiego przygotować jakiś przepis dania...

Autor: kamir0014, 2012-12-10 18:34:05
Dodaj do:
Dostałem na zadanie z niemieckiego przygotować jakiś przepis dania rybnego w trybie rozkazującym.
Znalazłem ten przepis w internecie:


Mittagessen-Rezept von Beatrice (14) aus Wien (Österreich)
Zutaten für 4 Personen:
ca. 500 g Seehecht oder anderes Fischfilet (aus dem Kühlregal) für 4 Personen 12 kleine Stück (3 pro Person), Mehl, Zitrone, Salz, Olivenöl (oder Butter), Alufolie, 500 g Reis, 2 Zwiebeln, 2 El Tomatenmark, 4 El Ketchup

So geht's:
Fisch: Alufolie mit Butter bestreichen, Seehechtstückerln mit Zitronensaft beträufeln und 10 min einwirken lassen. Danach salzen, in Mehl wenden und mit Butter auf die Alufolie legen. Alufolie zu einem Schiffchen bauen, damit der Saft nicht ausrinnen kann und bei 260 Grad 20 min im Backofen backen.

Reis: Zwiebelwürfel mit 2 El Butter in einer Pfanne glasig anschwitzen, Tomatenmark und Ketchup dazu durchrühren und mit 100 ml Wasser ablöschen. Reis (gekocht) dazu und umrühren. Fertig, gutes Gelingen!

Prosiłbym o przetłumaczenie go i przerobienie na tryb rozkazujący. :)
Z góry dziękuję i pozdrawiam

Rozwiązania (0)

Dodaj rozwiązanie
AEGEE - Logo
...