Na stronie używamy cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich wykorzystywanie. Szczegóły znajdziesz w Regulaminie.

(-6)*[2-(3)+3*(-1)]= -12+12*[-(-6):3-3]=

Autor: kamcia21134, 2011-02-16 18:54:49
Dodaj do:
(-6)*[2-(3)+3*(-1)]=
-12+12*[-(-6):3-3]=

Rozwiązania (6)

Autor: kuba8525
2
dodano: 2011-02-16 19:29:25
-12+12* [2-3]=
-12+24-36=
-24
Autor: Deo177777
8
dodano: 2011-10-19 17:19:22
- 24
Autor: snackwrooper
24
dodano: 2011-11-01 19:38:59
1. 24
2. -24
Autor: elemelekxd
2
dodano: 2011-11-06 13:42:36
a) (-6) * [ 2-(3) + 3 * (-1)] = (-6) * [2-(3) + (-3)] = (-6) * [ -1 + (-3) ] = (-6) * (-4) = 24

b) -12+12* [ - (-6) : 3-3] = -12+12* [2-3] = -12+12*(-1)= -12+(-12)= -24
Autor: melochxxd
21
dodano: 2013-05-08 22:46:03
1.) wynik = -12
2.) wynik = -24
Autor: HrabiaStrach
3
dodano: 2015-10-27 18:04:59
(-6)*[2-(3)+3*(-1)]= (-6)*(2-3 - 3) = (-6)*(-4) = 24

-12+12*[-(-6):3-3]= - 12 + 12*(6/3 - 3) = -12 +12*(2-3) = -12 + 12*(-1) = -12 - 12 = -24
Dodaj rozwiązanie
AEGEE - Logo